Smældz Lager

Fra RO's øl serien - Smældz Amber Lager


Smældz eller Schmeltz Amber Lager er en udsøgt mørk lagerøl dvs en slags pilsner.


Smældz Amber er tilegnet Roskileds gavmilde Fabrikatør og Agent Otto Henrich Schmeltz. O.H. Schmeltz overtager som 19 årig familiens bomuldsvæveri, hvorfra han sælger stof samtidig med, at han rejser ud til markeder på hele Sjælland for at få sin produktion afsat. Schmeltz donerer gennem sit liv mange fine gaver til Roskilde bl.a. en stor donation til det gamle rådhus på Stændertorvet og dele af selve torvet endvidere byens fine springvand opstillet på torvet. Ved Agent Schmeltzs død testamenteres mange flere penge til byen, af hvilke det bl.a. bygges Schmeltzs Stiftelse og en del af Byparken. Schmeltz plads er senere opkaldt efter byens gavmilde giver.


Vores Amber Lager vandt en fin førsteplads i håndbrygger konkurrence på Restaurant og Bryggeri Skovlyst i Hareskoven (Værløse Open Beer Challenge 2018). Vores amber lager er - udover at være amber - friskt og forførende og er brygget som ledsager til de lyse aftener når plæneklipperen har overstået dagens dont. Øllet er tilsat lyng- og hyldeblomst som har trukket i vodka for at udtrække de fine aromaer - det giver lige et ekstra smæld på tungen og pift og smag samt  aroma fra naturen..


Øllet er håndbrygget på vand, bygmalt, bygflager, humle, gær, lyngblomst og hyldeblomst samt kuldioxid fra eftergæring i flasken, hvorfor der kan forekomme bundfald.

Opbevares køligt, mørkt og opretstående og åbnes og skænkes nænsomt.


RO's Øl - til ethvert godt måltid