Vores Andet År: Rejse forsætter Fyldt med Øl, Udstyr og Erfaringer
Share
For præcis to år siden overtog Tor og Allan Himmelev Bryghus. Vi havde store planer, en masse humle og en tro på, at vi kunne nå det hele. År to har lært os én ting meget tydeligt: Man kan ikke altid nå det hele sammen med en ombygning.
Men det er faktisk okay - for det er stadig sjovt at drive et bryggeri.
Året startede stille og roligt, men så kom livet imellem: lidt ferie, en masse arbejde ved siden af bryggeriet, og en sommer, der var mindre varm end sidste år. Resultat? Vi er “nåede” 9 bryg i år i stedet af de 12, vi halvt havde lovet os selv.
Men de 9 bryg? De er vi pisse-stolte af. For vi er blevet bedre, mere effektive og smartere.
Udstyr og lokalerne.
Vi har brugt en del tid på at bygge om i bryggeriet, da vi sidste år købte den tredje tank til vores produktion. Får at kunne få denne på plads i lokalerne skulle vi bygge om, flytte en dør og bygge hele kølingen om.
Dette projekt koster meget i timer man bruger på at bygge og i de timer kan vi ikke brygge øl. Samt vi skal være færdige med at bygge om, inden vi kan gøre rent og starte bryg op igen.
- Vi er blevet færdige og alt er kommet så godt ud på den anden side. Vi har fået bedre plads i lageret,
- Vi har fået bedre områder i hele bryggeriet.
- Alt står nu bedre end det tidligere har stået.
Produktionen i Tal
Dette år har vi brygget 9 forskellige øl, fra vores plisner til særlige sæsonbryg. Dette har resulteret i omkring 6000 flasker og 30 fustager, hvilket betyder, at vi har hældt og tappet en hel del. 9 bryg bliver til små 4500L øl hvis alle litrer bliver til færdig øl. Der er brugt mere end 1,1 ton malt til de produktioner.
Bag hver flaske står der i gennemsnit:
- 125 kg malt, som giver øllet sin fylde og smag.
- 10 kg humle, der bringer bitterheden og de friske aromaer.
- 2,5 flaske gas på 11kg hver.
- 500L vand og 500L til afkøling og rengøring
Hver batch har været en fornøjelse at producere, vi er stolte af resultatet på hver.
I er stadig grunden til, vi gør det her
Selvom vi bryggede mindre, mødte vi flere af jer end nogensinde. Rundvisninger, smagninger, øl-aftener på lokale barer, og en masse gode snakke over en kold øl i bryghuset. I har skrevet, ringet, sendt billeder af tomme flasker og spurgt: “Hvornår kommer den igen?!”
- Det betyder alt.
Hvad sker der i år tre?
Vi lover ikke at brygge 20 forskellige øl, men håber vi rammer de 12 bryg. Vi lover derimod at blive endnu bedre til de øl, vi laver. Nye samarbejder er på vej og vi glæder os helt vildt til at åbne dørene endnu oftere.
Tak fordi I stadig er med – også selvom vi nogle gange er lidt langsommere end planlagt. Tak fordi I køber vores øl. I er grunden til at to bryggere står op med smil på læben (og lidt ondt i ryggen).
Nu går vi i gang med år tre. Denne gang lidt klogere. Lidt roligere. Og med endnu bedre øl i tankene.
Skål fra Himmelev Bryghus, Tor & Allan 🍻